עידו סרוקה

חתימת חוזה בין שלושה שותפים כאשר הפרויקט בשלב התחלתי מאד

שלום רב שמי עידו, אני ועוד שני חברים סיימנו לא ממזמן את לימודי התואר שלנו ואנחנו ממתכוונים להתחיל בפיתוח של רעיון שיושב לנו בראש כבר תקופה, אנחנו עדיין לא מעוניינים ללכת לכיוון של חברה מסודרת וכרגע אנחנו יותר עובדים על זה כ-side project (כולנו עובדים בעבודות אחרות ומקדישים לרעיון חלק מהמזמן הפנוי שלנו..). אשמח אם אוכל לקבל תשובה לשתי שאלות שיש לנו בנושא: 1) האם מקובל שנחתום על חוזה מסויים בינינו שמסדיר את החלוקה \ תחומי אחריות בפרויקט למרות שבשלב זה עדיין אין יותר מדי בפרויקט (אנחנו עדיין בשלב האפיון של המוצר ועיקר התוצרים נכון להיום הם בעיקר מסמכים)? 2) האם יכולה להיות התנגשות בין החוזה שנחתום בינינו לבין חוזי העבודה עליהם אנו חתומים כיום, במידה וכן איך נמנעים מזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

לעידו שלום, 1. אם כבר התחלתם לעבוד, וודאי שזה לא מוקדם מדי להגיע להסדר ביניכם, מה גם שכדאי להסדיר יחסים כשכולם עדיין ביחסים טובים (וכמובן שאני מקווה שהיחסים הטובים ימשיכו גם הלאה). כשעסקים מתפתחים ודברים משתנים, אפשר לשנות את ההסדר ביניכם, אבל יהיה לכם משהו להתחיל ממנו. יתרון גדול מאד של חוזה בין שותפים הוא שהשותפים מדברים בינם לבין עצמם לקראת החתימה על החוזה ומסדירים ביניהם עניינים, עונים על שאלות ובכלל מנסים לפזר ערפל עד כמה שאפשר. בתחום המיזמים רב הבלתי ידוע על הידוע ולכן כדאי מאד להבין את עומק אי הידיעה ולנסות להסדיר ביניכם את הדברים עד כמה שאפשר. זכרו שאפשר לנסח את החוזה באופן שניתן יהיה לשנותו בהמשך, בתנאים מסויימים. 2. בוודאי שיכול להיות שיהיה קונפליקט בין הסכם העסקה שיש בין מי מכם לבין מעסיקו ובין ההסכם עליו תחתמו ביניכם לבין עצמכם. עלול להיות קונפליקט עם הפעילות שלכם עצמה לבין חוזה ההעסקה שלכם, בעיקר אם חתמתם בחוזה ההעסקה כי תקדישו את כל מרצכם וידיעתכם לעבודתכם אצל המעסיק, אם התחייבתם לאי תחרות, ויש תחרות בין המיזם שלכם לבין עבודתכם, וכדומה. יש להיזהר מאד בנושא זה, מה גם כי הדין בישראל קובע כי בדרך כלל קניין רוחני הנוצר בידי עובד בזמן עבודתו יהיה שייך למעביד. לפיכך היזהרו אשמח לעמוד לרשותכם בהצלחה מיכל