נעמי

בעלי מסרב לשתף פעולה

שלום, שמי נעמי ולפני כחודש וחצי אמרתי לבעלי בשש השנים האחרונות כי ברצוני להתגרש ממנו. היה לו קשה לקבל זאת, ואף ניסינו ללכת לטיפול מספר פעמים - אך הוא הבין כי זה חסר סיכוי מבחינתי. מאז - הוא לא משתף איתי פעולה בדבר: כבר הסכים ללכת עימי למגשר, אך ברגע האחרון ביטל. אמר לי שצריך לברר כמה דברים - אך אומר שלא סיים. אומר לי שלא יצא מהבית ושלא נגיע להסכמה, כועס עליי על כך שהחלטתי להתגרש ממנו באופן חד סטרי... אני בבעיה מאוד קשה - אנחנו עדיין חיים באותו הבית והוא לא מוכן ללכת לאף מקום, מה גם שהבית בבעלותו כמו גם בבעלותי. אינני יכולה להכריח אותו ללכת למגשר - ואינני יכולה להמשיך באופן כזה. יש לנו ילדה צעירה שמאוד מבולבלת מכך שהוריה חיים באותו הבית אך לא מבלים דקה אחת באותו החדר. מה לעשות? אני ממש מיואשת, מעוניינת להתחיל את התהליך אך לא יכולה בלי שיתוף הפעולה שלו. המון תודה מראש... נעמי

עו"ד משה ברקוביץ

נעמי שלום, אכן מבין את המצב המורכב והמסובך בו את שרויה. במצב זה אם את עדיין דבקה ושלמה בהחלטתך להתגרש, ממליץ לך להתחיל בפירוק השיתוף של נכס המגורים המשותף שלכם, תביעה שעשויה / עלולה לגרור בעקבותיה הליכים נוספים שיבהירו לבן זוגך, שהחלטתך מוחלטת וסופית והצעדים המעשיים החלו ולפיכך עליו לנקוט עמדה מעשית ממש גם כן.

מ1.

את לא יכולה להכריח אותו לעשות כלום. אבל גם הוא לא יכול להכריח אותך. אם את באמת רוצה להתגרש, לכי לבית משפט, ותדרשי להתגרש. רוב הגברים יסכימו (אפילו שזה לא מוצא חן בעיניהם). אולי יגררו רגליים, אבל יסכימו. מצד שני חודש וחצי זה לא הרבה זמן. גם הוא צריך להפנים את מה שאת רוצה. גירושים זה לא "זבנג וגמרנו". בהצלחה.

דדי

שלום, מהן זכויות אישה נשואה זמן קצר ללא ילדים וללא דירה, ובעלה רוצה לסיים את הנישואין בצורה זבנג וגמרנו וכל אחד ילך לדרכו מה לגבי הכתובה מהן זכויותיה בנושא. תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סרבנות גט תביעות נזיקין