אלי

הסדרת בניה פרטית מלפני שנים

שלום יעל, ברשותנו בית פרטי בזכרון יעקב. לצידו יחידה צמודה שבנינו באופן פרטי ע"י קבלן (כ- 70 מטרים) באופן פרטי לפני 25 שנים לערך. הבניה לא דווחה מעולם. האם קיימת התיישנות או שעדיין יש חובה לדווח? תודה.

עו"ד יעל מנדלוביץ

אלי שלום רב, על עבירות בניה ישנה התיישנות, אך מה שאינו מתיישן לעולם הוא השימוש החורג, יש לקחת בחשבון כי בגין שימוש חורג נוטים בתי המשפט לפסוק קנסות גבוהים. על פי חוק התכנון והבניה עליך לקבל היתר לבניה, רק קבלת היתר כדין מהרשות המקומית מכשירה בניה.