דני

מכירת אלכוהול ורישוי עסקי

שלום, האם מכירת אלכוהול במתחם escape room דורש רישיון עסק? האם escape room שמיועד ל20 אנשים מקסימום מצריך רישוי עסקים?

עו"ד ציון יהודאי

שלום. מעיון בצו רישוי עסקים- עסקים טעוני רישוי, נראה שכלל, חדר בריחה אינו טעון רישיון עסק. כמובן שאין הדבר פוטר מלעמוד בהוראות חוקים אחרים כמו חוק התכנון והבניה ועוד. לעניין מכירת אלכוהול- הרי שיש לעמוד בהוראות סעיף 2 לחוק רישוי עסקים ונראה שחדר בריחה אינו פטור מהוראות החוק, כפי שפטורים עסקים המנויים בתוספת. מוצע ומומלץ, למען הסר ספק, לפנות למחלקת רישוי עסקים במקום מגוריך ולברר איתם. בהצלחה