קובי

הסטת שטח בין 2 דירות צמודות

שלום רב. אני מתגורר בדירה בבעלותי בתל אביב, וזקוק לשטח נוסף עקב התרחבות המשפחה. השכן מהדירה הצמודה מציע לי את הדבר הבא: אני אשכור ממנו את הדירה במלואה, אחבר חדר אחד לדירה שלי, ואשכיר הלאה את השארית לשוכר אחר, כך שבמקום 2 דירות בשטח 60 מ"ר, יווצרו 2 דירות, אחת של 90 מ"ר ואחת של 30 מ"ר. אציין שלדירות ישנם מספר קירות משותפים, ושבפועל לא יחול שינוי בפתחים חיצוניים כגון דלתות או חלונות. האם הדבר יכול להיעשות על דעתנו בלבד, או שיש צורך בהוצאת היתר בניה?

עו"ד ציון יהודאי

שלום. חיבור של שתי דירות וחלוקתן מחדש בגדלים שונים, איננו פעולה שניתן לעשותה על דעת עצמך, גם אם לא יחול שינוי חיצוני. זהו הליך תכנוני מורכב אשר מחייב הוצאת היתרים וכן תיקון צו הבית המשותף. פעולות שספק אם יתאפשרו לך.