ליטל

רישוי עסק מזון (פלאפל)

אני משכירה עסק של מזון (מכירת פלאפל) כחצי שנה (עסק שגם קודם לכן מכר מזון) פנו אלי ממחלקת רישוי עסקים בעייריה בטענה שהעסק מוגדר כמזנון ולא ניתן להפעיל בו גז או טיגון. העסק הוא 32 מר סה"כ. בעייריה נאמר לי שעלי לפנות למשרד הבריאות ולבקש אישור לפעול כעסק מזון. אין כל ידע בנושא ואני מאמינה שגם לא נוטים לשתף אותי בכל הפתרונות הקיימים. יש מסביבי עסקי פלאפל נוספים עם פחות מ"ר וללא שירותים שפועלים עם רישיון. מה אני מפספסת . האם עלי לפנות לעו"ד? או שאוכל לעשות זאת עצמאית

עו"ד ציון יהודאי

שלום. זה שתצביעי על עשרות דוכנים שלא אוכפים לגביהם את החוק, לא ממש יעזור כאן. זה עשוי לעזור אם חלילה יוגש נגדך כתב אישום, אבל דיה לצרה בשעתה. לעניין קיום הדרישות. את לא צריכה עו'ד לשם כך. את יכולה לפנות למחלקת רישוי עסקים במקום שבו עומד הדוכן, לקבל מהם את רשימת הדרישות ואת הכתובות של מי שמספק את האישורים, ולצאת לדרך. במקרה שתתקלי בקושי, יש חברות שעיסוקן הוא השגת רישיון עסק. אינטרנט מתפרסמות חברות רבות בעניין. בהצלחה.