יותם

צורך באישור של המועצה אחרי התקנת פרגולה

גר בבית פרטי במושב האם הוספת פרגולה על הדשא מצריכה אישור של המועצה?

עו"ד ציון יהודאי

שלום יותם ברגיל, גם הקמת פרגולה דורשת היתר מהוועדה המקומית לתכנון ובניה. בהתאם לתיקון 102 לחוק התכנון והבניה, (הידוע כ"רפורמת המרפסות"). וכשמרבית סעיפי החוק ייכנסו לתוקף בתאריך 1 באוגוסט 2014, ינתן, בין השאר, פטור מהיתר, לפיו -לעבודות בניה קלות, כגון הקמת גדר בין שכנים, התקנת קולטי שמש, הצבת שערי רכב בכניסה לחניה הפרטית, הקמת פרגולה וכיוצ"ב – לא יידרש היתר. המבקש לבצע עבודות מסוג זה, שניתן לקבל תיאור מדויק לגביהן באתר האינטרנט של משרד הפנים (bonim.moin.gov.il ), יידרש להודיע לוועדה המקומית לתכנון ולבניה על כוונתו לבנות, אך לא יידרש לאישור כלשהו בטרם צאתו לעבודות. כך שכדי להימנע מהביורוקרטיה שבהוצאת היתר לפרגולה שבכוונתך להקים על הדשא במושב, כדאי להמתין עד תחילת אוגוסט. בהצלחה.