אלכס

רישיון עסק להקמת דוכן בשוק/קניון לממכר מאפים יבשים

שלום רב. מבקש לברר מה נדרש בשביל להקים דוכן בשוק/קניון לשם מכירת מוצרים כגון עוגיות, ביסקוויטים, שוקולדים וכדומה. כל המוצרים הם יבשים ולא דורשים קירור או אחסנה מיוחדת. האם נדרש להוציא רישיון עסק לשם כך? כל המוצרים שנמכרים מיוצרים/מיובאים ומשווקים על ידי בתי עסק אחרים. תודה מראש

עו"ד ציון יהודאי

אלכס שלום. הקמת דוכן למכירת מזון, אם בשוק ואם בקניון דורשת רישיון עסק, כפי שמצוין בסעיף 2א לחוק רישוי עסקים וכן בסעיף 6.9א לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי ) -2013. הדרישות המפורטות לקבלת רישיון עסק מצוינות בתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון ) תשס"ט- 2009 . עם זאת, עליך לברר ברשות המקומית, אליה אתה משתייך , את עמדתה לעניין הקמת דוכן למכירת מזון , מאחר וישנן רשויות אשר קובעות בחוקי העזר שלהן איסור על הקמת דוכן או עיסוק ברוכלות, בכלל. בנסיבות אלו אציע לך לפנות למחלקת רישוי עסקים במקום מגוריך ולברר את העניין. בהצלחה.