חן

חתונה קטנה בטבע - האם צריך אישור?

שלום רב בת זוגתי ואני מתכננים לקיים את החתונה שלנו בטבע באזור שהוא לא שמורת טבע, לא גן לאומי ולא יער של קק"ל. מדובר בחתונה של 40 מוזמנים שתכלול הקמת רשת צל עם אוכל שתייה (כולל אלכוהול) ומוסיקה (עם גנרטור). פניתי לרשות המקומית שבשטחה נמצא השטח המדובר ונמסר לי מהם שהם לא מתעסקים ברישוי אירועים כאלו בשטח הפתוח והפנו אותי לרשות הטבע והגנים. ברשות הטבע והגנים נאמר לי שאם זאת לא שמורת טבע או גן לאומי לא צריך אישור מאף אחד. 1. איך אני מוודא שאכן מותר לי לעשות שם אירוע ע"מ שלא יהיו לי בעיות ויפסיקו לי את החתונה באמצע? 2. מה לגבי אישורי משטרה ומכבי אש, באתרים שלהם אני לא מוצא התייחסות לאירוע בסדר גודל כל כך קטן כך שמבחינתי אין צורך באישור מהם? מבחינתי זה בדיוק כמו קבוצה שמגיעה לחוף הים ומקימה רשת צל ועושה על האש ומפעילה גנרטור... אני צודק? אודה לך על התייחסות לכל מה שכתבתי. יום טוב!

אלכס

האם קיבלת תשובה? ואיפה עשיתם את זה אנחנו מתכננים את אותו הדבר

עו"ד ציון יהודאי

חן שלום. אכן, נראה שאירוע של 40 משתתפים אינו דורש רישיון עסק (פריט 7.7 לצו רישוי עסקים). אני מציע לתעד את פניותיך , הן למחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית וכן לרשות הטבע והגנים לפיה נאמר לך שהמקום בו בחרתם לקיים את האירוע אינו מוכרז "שמורת טבע או גן לאומי".יש לברר ברשות המקומית, שבשטחה נמצא המקום לקיום האירוע, מי הבעלים על הקרקע (יתכן ומדובר בשטח של רשות מקרקעי ישראל, שאז יש לבקש את אישורה). לעניין משטרה: מציע לגשת לתחנת המשטרה שבתחום סמכותה נמצא האתר בו יתקיים האירוע ולבקש אישור לקיום האירוע. מפנה אותך לאתר http://www.police.gov.il/contentPage.aspx?pid=403 , יתכן ותידרש למלא טופס אשר ניתן למצוא נמצא באתר הנ"ל. גם אם אינך מוצא באתר של רשות הכיבוי הנחיות לעניין האירוע שלך, מציע לפנות אליהם ישירות ולברר אם נדרש מהם אישור. יתכן ויש היגיון בטענה שחתונה אינה שונה במהותה מכל מסיבה אחרת בחוף הים, אלא שהתוצאות, אם האירוע יופסק, הן שונות. כן מוצע לך לדאוג לביטוח לאחריותך בגין האירוע הנ"ל. בהצלחה .