אלי

מזון מקולקל במסעדה ללא רישיון עסק

משפחתי כולה קיבלה קלקול קיבה בגלל מסעדה 'מכובדת' ומתברר שאין לה רישיון בגלל כבאות ומשרד הבריאות. איך עובדה זו תשליך על תביעה אפשרית כלפיה? האם חוסך למשל את הוכחת הקשר הנסיבתי וכו? האם יאיץ למשל בהכרח ברשויות להוציא צו סגירה למרות שנמנעו עד כה? האם מצופה מסועד שיבדוק רישיון טרם אכילה? וכו וכו תודה מראש

עו"ד ציון יהודאי

אלי שלום. אם ברצונך לתבוע את המסעדה בשל קלקול הקיבה שתקף את משפחתך, עליך יהיה להוכיח כי זה נגרם ממזון פגום שסופק לכם. כאן אתה נכנס לתחום דיני הנזיקין ולנטלי הראיה. יתכן ותוכל להסתייע בהיעדר רישיון עסק , בשל אי קיום הוראות משרד הבריאות, כאמצעי להוכיח את תביעתך. אבל העובדה שאין רישיון עסק, היא לבדה, לא תוכל לסייע כאן, אלא רק לתמוך. באם תתלונן לפני הרשויות: הרשות המקומית או משרד הבריאות, יתכן ותלונתך תביא להאצת הטיפול במסעדה שפועלת, כך לדבריך, בניגוד לחוק. לגבי הציפיה מסועד שיבדוק אם קיים רישיון עסק טרם שיאכל, כאן יוער כי על בית העסק להחזיק את רישיון העסק במקום בולט לעיני כל.