אור

צו סגירה שלא נאכף משך 7 שנים

התקבל צו סגירה לפני 7 שנים. בהחלטת השופט נאמר שהצו יבוטל או יותלה אם יוסדר העניין עם העירייה. פנינו לעירייה והם שלחו לנו מכתב מראש אגף רישוי עסקים שהם יאפשרו לעסק להמשיך. לאחר 7 שנים לפתע פתאום קיבלתי מכתב מהעירייה שעלי לסגור את העסק. הנושא מאד מרגיז ואני כרגע הולך להגיש עתירה. השאלה שלי היא תוך כמה זמן העירייה היתה צריכה לבצע את הצו? האם אפשר לטעון להתיישנות של ביצוע הצו? הנקודה שאני מעלה היא שבעירייה לא ביצעו את הצו במשך 7 שנים (ואם היו מנסים לבצע אותו כמובן שהייתי עותר מינהלית באותו רגע)

עו"ד ציון יהודאי

שלום. צו סגירה אינו עונש, ולכן, ברגיל, אינו מתיישן. יחד עם זאת, ניתן לעשות שימוש בטענות מהמשפט המינהלי כגון שיהוי ניכר, שינוי מצב לרעה, הסתמכות וכיוצ"ב. סביר שהעירייה תטען כי אם לא הקפידה איתך ולא מימשה את צו הסגירה, הרי שהדבר לא צריך לשמש לחובתה. מדבריך קשה להעריך את הסיבות לפעולתה זו של העיריה, אך יתכן והיה עליך לפעול בצורה מסוימת שלא פעלת בה. בהצלחה