רועי

פיצול גג מבית ובניית יחידת דיור על הגג

שלום, אני מתגורר עם ההורים בדירת גג בת"א, כאשר הגג הוא בבעלותינו הפרטית ללא כניסה מהבית (כניסה דרך חדר המרגות - קומה מעל) אני מעוניין לרכוש את הגג מההורים שלי ולבנות שם יחידת דיור, הגג בגודל של 110 מ"ר. השאלות שלי : האם ניתן להפריד את הגג מהבית לגמרי ? כגון ארנונה, שעון מים, חשמל וכד' כך שהשטח יהיה רשום על שמי בלבד ללא קשר לבית עצמו וולא כניסה דרך הבית ? אם כן מה הגודל המקסימלי של יחידת דיור שאני יכול לבנות ? אשמח לתשובה.

עו"ד ציון יהודאי

שלום. משאלתך לא ברור אם אתה מתגורר בדירת גג, או שאתה מתכוון לבנות על הגג, שאין עליו מבנה כעת. בכל אופן, אם הכוונה הינה לבנות על הגג, הרי שהגם שהגג מוצמד לדירת הוריך, עדיין אין הדבר אומר שצמודות אליו זכויות בניה. עליך לברר אם לגג מוצמדות זכויות בניה. אם לא, הרי שאתה "מנצל" זכויות בניה של שאר הדיירים, ככל וישנן כאלו, ועל כך צריכה לבוא הסכמתם. באין זכויות בניה, עליך ליזום תב"ע אשר "תייצר" זכויות בניה. בנוסף, אם ברצונך לפצל את הגג מדירת הוריך ולרשום אותו כיחידת רישום נפרדת בפנקס הבתים המשותפים, עליך להוציא היתר לכך. ואח"כ לבקש את תיקון רישום צו הבית המשותף. אם הכוונה הינה רק לפיצול טכני בקשר לחשמל, מים וארנונה, מציע לברר בעירייה בה אתה מתגורר. בהצלחה