אלכס

עסק למכירת ממתקים ושוקולדים

שלום רב אני ואשתי רוצים לפתוח חנות לממכר ממתקים, שוקולדים, עוגיות וכדומה. כל המוצרים שיימכרו הינם מוצרים יבשים שאינם דורשים קירור או אחסון מיוחד. כל המוצרים ירכשו מספקים, ושום דבר לא מיוצר בחנות. האם חנות מסוג זה נחשבת לחנות מזון? מה האישורים הנדרשים לצורך פתיחתה? האם נדרש אישור כלשהו ממשרד הבריאות? תודה מראש אלכס

עו"ד ציון יהודאי

אלכס שלום. חיפשתי בצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי)- 2013 , עסק שדומה במאפייניו לעסק שאתה מבקש לפתוח. התקשיתי לאתר עסק דומה. הפריט הקרוב ביותר לעסק שלך הינו "מרכול", אבל ספק גדול אם אכן כך הדבר. ברגיל , כל עסק המוכר מזון בצורתו זו או אחרת, נדרש לרישיון עסק. לכן, ע"מ שלא תטרח לשווא, אני מציע שתפנה למחלקת רישוי עסקים במקום מגוריך, תציג את תוכניותיך ותבקש הפניה, ככל וניתן להפנות, לפריט רישוי עסקים הרלבנטי. רק עם הפניה מתאימה , תוכל לדעת באיזה דרישות, כולל דרישות משרד הבריאות לעסק המוכר מזון, אתה נדרש לעמוד.בהצלחה