אלכס

רישיון עסק לעסק בתוך עסק

שלום. יש לי שאלה כזאת: רתך עבד במפעל לריתוך, ועכשיו יוצא לדרך עצמאית. הרתך שוכר מהמפעל פינת עבודה ובה מכונת ריתוך וכלים, ועובד עליה. בתמורה משלם דמי שכירות חודשיים למפעל. האם המצב הזה מחייב את הרתך הוצאת רישיון עסק? יש לציין שלמפעל עצמו יש רישיון עסק, וכן שהסכם השכירות הוא לתקופה של 10 חודשים בלבד. תודה רבה

עו"ד ציון יהודאי

שלום. רישיון עסק הינו רישיון "על שם" העוסק הספציפי. היה ורתך נדרש להוציא רישיון עסק (פריט 10.14 לצו רישוי עסקים 2013), עליו להוציא רישיון עסק פרטני וללא קשר לרישיון עסק של המפעל שממנו הוא שוכר את השטח בו הוא עובד.