דלית

אכיפת סגירת מסעדה ללא רישיון

היה אירוע משפחתי של מזון מקוקל במסעדה ידועה שוקקת. התברר שאין רישיון מטעמי בריאות וכבאות. איך אני אזרח אוכף סגירה?את מי להניע? ולמי יש שיקול דעת עיקרי בעניין? איפה מעוגן בדיוק שיקול הדעת/חובת העירייה ? בסעיפים של איזה חוק?

עו"ד ציון יהודאי

דלית שלום. מובן לי התסכול שבקבלת תמורה לקויה ממקום בעל מוניטין. עם זאת, לא ברור משאלך מהיכן נובעת האמירה שלך שלמקום אין רישיון עסק. בהנחה שזה אכן כך, הרי שהיעדר רישיון עסק, ולא משנה מה הטעמים להיעדר זה, אינו כדין. מי שמטפל בעניין הוא מחלקת רישוי עסקים במקום מגורייך, אליה ניתן לפנות בתלונה אודות העסק הנ"ל. כמו כן, בנסיבות של מזון מקולקל, ניתן לפנות בתלונה למשרד הבריאות, אל לשכת הבריאות הנפתית/המחוזית ולהתלונן שם. ידוע לי שמשרד הבריאות אפילו מפרסם ממצאים על ביקורות שהוא עושה בבתי אוכל. לעניין שיקול הדעת: הרשות המקומית זו שעניינה רישיון העסק למקום או הרופא המחוזי שעניינו תנאי התברואה במקום צריכים לבחון את המקרה, לא בכל פעם שמוגש מזון שמתברר כמקולקל, מוצא למקום צו סגירה, וגם זאת בכפוף לשימוע. יש לבחון כל מקרה ונסיבותיו. רק אם מדובר במחדל משמעותי או בתופעה החוזרת על עצמה, הרי שינקטו צעדים נגד בעל המקום.