אסי

הצבת עמדת מלצרים מול בית קפה

שלום ,כבעל בית קפה שואל האם ניתן להציב עמדת מלצרים ברחבה מול בית הקפה בצמוד לשולחנות של הבית קפה...צריך אישור לזה גם?ומה עם מקרר גלידות ?תודה רבה

עו"ד ציון יהודאי

אסי שלום. התשובה לשאלתך נמצאת בשאלה באיזו עיר נמצא בית הקפה שלך. לכל עיר , מחלקת רישוי העסקים שלה וחוקי העזר שלה - יש הנחיות שונות. לדוגמא: עיריית ירושלים קבעה כללים לעניין הצבת מתקנים מחוץ לבית העסק ( https://www.jerusalem.muni.il/jer_sys/publish/showPublish.asp?pub_id=40439 ). בת"א עליך לפעול בהתאם לחוק העזר לתל-אביב-יפו(שמירת הסדר והניקיון) המאפשר לרשות הרישוי לתת היתר להציב שולחנות וכיסאות ב"רחוב", כהגדרתו בחוק העזר, לשימושו של בית אוכל בלבד. על כן, עליך לפנות לרשות הרישוי ולבקש את אישורה להצבת עמדת מלצרים וכן מקרר גלידות, מחוץ לבית העסק, שכן אלו מהווים סטייה מהאישור להציב שולחנות וכיסאות מחוץ לבית העסק, ככל שניתן כזה. בהצלחה