תמיר

צו הפסקת עבודה בגלל שינויים פנימיים

קיבלתי צו הפסקת עבודה כי שכן משועמם התלונן והפיקוח טוען שגם השינויים הפנימיים דורשים היתר .....מדובר על קירות גבס שנבנו כמחיצות פנימיות ובנוסף הוספת עוד תא שירותים אחד לזה הקיים. לא בוצעה שום חריגה החוצה . נראה לי מוזר ששינוי פנימי עם קירות גבס דורש היתר בניה. זה נכון ? נתקלתם בזה ? אני רואה בכל מקום שמשפצים ומפרקים דירות וחנויות ומעצבים מחדש עם גבס ולא חשבתי שכולם צריכים היתר

עו"ד ציון יהודאי

תמיר שלום. על פניו נראה, רק בהתאם למתואר על-ידך, שהצדק איתך. על-פי חוק התכנון והבניה :"שינוי פנימי" אינו דורש הוצאת היתר. "שינוי פנימי" מוגדר בחוק כשינוי שלא נוגע לצד החיצוני של הבניין, לא פוגע בחזיתו או במראהו, בשלד של הבנין או ברכוש משותף או בצנרת או ציוד אחר המשרתים גם דירות אחרות, אינו פוגע בזולת ואינו משנה את שטחה של הדירה או את מספרן של יחידות הדיור. עם זאת, יתכן והצו הוצא מהחשש שאתה מתכוון לפצל את הדירה (הקמת תא שירותים, קירות גבס וכיוצ"ב), דבר המחייב הוצאת היתר. עליך לנסות ולשכנע את הוועדה המקומית, זו שביקשה את הצו, כי אכן מדובר בשינוי פנימי ולא מעבר לכך. בהצלחה

תמיר

העבודות הן פנימיות בלבד ללא חריגה החוצה וללא פיצלו כלשהו. מה שכן המקום נבנה לפני כ-30 שנה עם חריגת בניה ואני חושב שבגלל זה אולי הפיקוח לא מוכן שיהיו שינויים פנימיים והם מתעקשים שנחזיר את המצב כפי שהיה לפני תחילת השיפוץ

עו"ד ציון יהודאי

תמיר. אם העבודות המתבצעות הינן "שינוי פנימי", כפי שתיארת בתשובתי הקודמת, אין לרשות עילה לעצור את העבודות, באשר אינן דורשות היתר. כמו כן, חריגות בניה מלפני 30 שנה אינן עילה להפסקת העבודות הנוכחיות. עם זאת, יתכן וחריגות הבניה הן עילה לכתב אישום. אני מציע שתברר עם הרשות, לעומק, את הסיבה לצו הפסקת העבודות. כך, כמו שזה נראה, זו מסכת של השערות וניחושים.