דודו

אישור על התקנת פרגולה בבית פרטי

שלום אני גר בבית פרטי ואני רוצה להתקין ן פרגולה על הדשא האם עליי לקבל אישור להקמת הפרגולה לפני הקמתה בגלל מס הארנונה?

עו"ד ציון יהודאי

שלום. בהתאם לרפורמה בחוק התכנון והבניה ניתן פטור מוחלט מהיתר בנייה עבור שורה של הקמת מתקנים קטנים או עבודות זמניות. ברשימה הזו כלולים הוספת פרגולה, גידור, מזגנים, סככות או מחסן.הרפורמה נכנסה לתוקפה ומשמעותה שאין צורך בבקשה להיתר בנייה להוספת סככה או שטח אחסון, אלא שיש ליידע את הרשות המקומית, בד"כ בפניה לוועדה המקומית לתכנון ובניה, וזאת לאחר מעשה. עם זאת, נותרה החובה לבנות בהתאם לתכניות המתאר, לתקנות התכנון והבניה וכיוצ"ב הוראות מחייבות שאינן במסגרת הפרוצדורה של קבלת היתר ולשם כך מוצע לפנות לרשות המקומית, טרם הבניה! בקשר ל"מס ארנונה", יש לפנות לרשות המקומית ע"מ שתחשב את הארנונה, ככל והיא מוטלת על פרגולה. בהצלחה.