אברהם

סירוק פאות ו/או ייצור שלהן מצריכים רישוי עסק?

אתקן קצת את שאלתי מממקודם לא מדובר במספרה דהיינו מגוף האדם אלא פאות סירוק ו/או ייצור פאות. תודה רבה

ציון יהודאי, עו"ד

אברהם . על פניו נראה שסירוק פאות ו/או ייצור שלהן לא חוסה תחת הפריטים המפורטים בצו רישוי עסקים. עם זאת, יתכן ומדיניות הרשות המקומית באזור מגוריך מחמירה ורואה סירוק פאות ו/או ייצורן כ"מספרה". תוכל לפתוח את העסק ללא רישיון עסק , אלא שאז אתה חשוף לתביעה מצד הרשות. מציע לך שוב, במקום להמשיך ולתהות, לברר מול מחלקת רישוי עסקים ברשות הרישוי המקומית.

ציון יהודאי

אברהם שלום. פריט 1.4ב לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי)-2013 קובע כי מספרה, בשל אופיה הציבורי, נדרשת לרישיון עסק. מאחר ואין הגדרה בחוק למונח "מספרה", עלול להיווצר מצב בו "סירוק פיאות" (במיוחד לאור אופיין "הדליק" של פיאות) יכנס תחת ההגדרה של "מספרה". למען הסר ספק, עצתי לך לפנות אל הרשות המקומית ולבקש הבהרה באם עסקך נדרש לרישיון עסק. בהצלחה.

אברהם

האם החשש קיים למרות שמספרה נמצאת תחת הכותרת טיפולים לא רפואיים בגוף האדם ופיאות לא מדובר בגוף האדם.