עדי

אישור על גגון מבד יוטה או בד עבה אחר

האם גגון שמבד יוטה או בד עבה יותר לכניסה של בית או כגגון לחניית רכב מותר להתקין בלי לקבל אישור?

עו"ד ציון יהודאי

שלום עדי. בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבניה, ניתן פטור מהגשת בקשה להיתר גם ל"גגון" (תקנה11 לתקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר). אני מציע לבדוק בתקנות הנ"ל את הדרישות הטכניות מהגגון,לרבות החומרים מהם עשוי הקירוי. כעולה מהתקנות, אם הגגון/סוכך גדול מ-20 מ"ר, יש להודיע לרשות המקומית בתוך 45 ימים מהקמת הגגון בצירוף אישור מהנדס. עם זאת חשוב שבניית הגגון תבוצע באופן שתובטח יציבות המבנה או המיתקן ,תובטח בטיחות השוהים במבנה או בסביבתו;הבניה תהיה מתאימה לתכניות ולהנחיות המרחביות החלות במקום, ואם ניתן היתר הקובע הוראות לגבי הקמתו, יהא תואם את ההוראות; אני ממליץ לפנות למרכז המידע באגף הרישוי ברשות המקומית במקום מגוריך,על מנת לקבל את המידע התכנוני, בטרם תחלו בהרכבה. בהצלחה