יהודה

סגירת מרפסת שמש המשמשת כסוכה עם גג פנלים וחלונות זכוכית

ייש לי מרפסת שמש שמשמשת לסוכה, עקב מזג אויר גשום וחורפי בחג הסוכות ברצוני לסגור את המרפסת עם חלונות זכוכית מבודדות, וגג עשוי מפנלית, שאפשר לפתוח אותו בסוכות ובמקרה של גשם לסגור אותו. במשך השנה אפשר לפתוח או לסגור לפי הצורך. האם אני זקוק לרישיון? תודה יהודה

עו"ד ציון יהודאי

שלום. סגירת מרפסת לא שקולה לפרגולה. אם ברצונך עוד היום לסגור את המרפסת, עליך להגיש בקשה להיתר. אם תמתין לתחילת 2016, הפרוצדורה תהיה קלה ונוחה יותר.

עו"ד ציון יהודאי

יהודה שלום. רפורמת הפרגולות, זו שפוטרת מרפסת מהדרישה להיתר, תיכנס לתוקף רק בעוד שנה, תחילת 2016. עד אז, תידרש להוציא היתר לסגירת המרפסת ולבקש לשם כך את אישורם של שאר דיירי הבניין. קח בחשבון גם שהשינוי ישפיע גם על מיסי ועד הבית ויכול שישפיע גם על תשלום הארנונה. בהצלחה

יהודה

א. רציתי לציין שיש לי רישיון לפרגולה, על חלק גדול מהמרפסת, השאלה היא האם זה מצריך רישיון היום או בעוד שנה.