נטלי

קניית בית שהקומה השנייה בו נבנתה ללא היתר ועם חריגות בנייה

אנחנו רוצים לקנות בית פרטי. המוכרים ישר אמרו שכל קומה שנייה + תוספות בנייה רבות בקומה הראשונה, בנויות ללא יתר. למעשה כל התוספות, כולל הקומה השנייה נבנו לפני יותר מ 20 שנה וכך זה הייה עד היום. כאשר התחילו המגעים למכירת הבית, התברר שבעיריה קיים היתר ישן לבית קטן בגודל של 60 מ"ר כאשר הבית היום בנוי כ200 מ"ר. דבר נוסף שחשוב להדגיש, הוא שכל הקומה השנייה בנויה בשיטת בנייה קלה. מעבר לזה אין חריגות של מטרים עודפים או חריגה מקווי בניין המותרים. רציתי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות של לקנות כזה בית. המוכרים אומנם הסכימו לרדת במחיר אבל עדיין לא ברור לי עד כמה זה יכול להיות מסובך להוציא היתר על משהו שנבנה ללא היתר ובשיטת הבנייה הקלה? מה הסיכון בקניית בית כזה עם חריגות? האם לאחר השלמת העסקה, יכול להגיע אלינו פקח ולהוציא צו הריסה לכל מה שבנוי ללא היתר? האם יש התיישנות שיכולה למנוע הריסה? האם אני צפויה לקנסות במידה והדבר יתגלה ולאיזה גובה הם עלולים להגיע? אודה אם משהו שמבין יוכל להסביר את כל האופציות ומה עלינו לעשות.

עו"ד ציון יהודאי

נטלי שלום. שאלתך רחבה והיקפה חורג למדי מהתחום במסגרת פורום זה. ניתן לפנות בפרטי