Lili Arad

היתר בניה על מבנה קיים

שלום, אנו רוצים להגיש בקשה להיתר בנייה על מבנה איסכורית קיים , שצמוד למבנה בלוקים חוקי. שתי שאלות 1. איך ניתן לקבל היתר בנייה על מבנה שהוקם לפני שנים. 2. האם העיריה יכולה לדרוש קנסות על התקופה שלא היה היתר בנייה ? הארנונה משולמת על השטח בעקבות דרישת העיריה. תודה Lili

עו"ד ציון יהודאי

לילי שלום. גם אם מבנה הוקם לפני שנים, צריך לבקש עבורו היתר. צריך לפנות לאדריכל/מהנדס ולהגיש בקשה להיתר המופנית לוועדה המקומית לתכנון ובניה במקום מגורייך, בעל המקצוע כבר ינחה אותך בהמשך הפרוצדורה. לא נהוג ולא מקובל לשלם קנסות על בניה שהוכשרה טרם הגשת כתב אישום בעניין. בהצלחה

Lili Arad

תודה.