לילך

האם תכנית לרישיון עסק מגישים בצבע?

אני צריכה להגיש תכניות לרישיון עסק. בתכנית המקורית היה חלל פתוח, במצב הקיים ישנם קירות באמצע החלל. השאלה היא האם אני מגישה תכניות לרישוי בצבע, כפי שמגישים להיתר בניה ? ואז מראה את הקירות שקיימים בפועל באדום עם קו אלכסוני . ואם לא מגישים בצבע כיצד מראים קירות שלא היו קיימים ברישוי הקודם? כיצד מראים הריסה? וכו'. תודה מראש!

עו"ד ציון יהודאי

לילך שלום. בהתאם לתקנות רישוי עסקים (הוראות כלליות), על מגיש בקשה לרישיון עסק לצרף "תכנית עסק" (הנדסית), זוהי תוכנית אדריכלית המציגה, בין השאר, את החלוקה הפנימית של הבניין שבו העסק שוכן, את שטח העסק ומערכות סניטציה וביוב, חתומה בידי "בעל מקצוע מוסמך" (קרי, אדריכל או מהנדס אזרחי).אני מציע שתטילי את המשימה על בעל המקצוע, והוא כבר יודע איך ומה צריך להגיש. בהצלחה ושנה טובה.