ירדן

רישיון עסק לצורך קידוח נפט

שלום, אני מייצגת חברה שאמורה לקבל בשנה הקרובה, רישיון לחיפוש נפט באחד המקומות בארץ. אני עורכת כמובן בדיקות שונות במידה וקבלת הרישיון לחיפוש יהיה רשמי בין היתר בעניין רשיון עסק. האם קידוח נפט צריך רשיון עסק ? או שרק אחרי גילוי הנפט, נצטרך לעסוק בכך ? תודה.

ציון יהודאי, עו"ד

שלום ירדן. בהתאם לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי) - לא מצאתי סעיף הדן בחיפושי נפט (או גז). עם זאת במספר הודעות לבורסה של חברות העוסקות בחיפושי נפט מצאתי איזכור לכך שהוגשו נגדן (או נשקל להגיש נגדן) כתבי אישום בשל אי קיום רשיון עסק, מה שמעיד על צורך כזה ולו במעומעם (על אף שהחוקיות והתקינות דורשות הוא שמה שחובה לקיימו- צריך להיות כתוב!). הייתי מציע לפנות אל הרשות המקומית באיזור של החיפוש המיועד, ולברר איתם. בהצלחה.