אילן

אישור כיבוי אש - חנות כלי בית

שלום, קוראים לי אילן, אני פותח עסק חדש של חנות כלי בית. לאחר שבדקתי עסק של חנות כלי בית אינו דורש רישיון עסק. אולם נאמר לי שיתכן ואצטרך אישור של כיבוי אש למרות שהחנות לא צריכה רישיון עסק. האם זה נכון? אציין, שהחנות שאני פותח הינה חנות מעטפת במתחם חדש שטרם נפתח, ואשר קיבל טופס 4. אודה לתשובה

יהודאי ציון - משרד עו"ד

אילן שלום. בהתאם לצו רישוי עסקים, (עסקים טעוני רישוי), תשע"ג-2013, פריט 6.8ב ל"עסק בקניון שאין בו חברת ניהול, שאינו טעון רישוי לפי פרט אחר בתוספת זו", נדרש רשיון עסק. "קניון" מוגדר "מרכז קניות במבנה מקורה וסגור מכל צדדיו, שיש בו כניסה משותפת אחת לפחות ושבו 10 בתי עסק לפחות או ששטחו הכולל 1,000 מ"ר לפחות". אם המתחם בו נמצאת החנות המיועדת עונה על הגדרת "קניון", הרי שיש צורך ברישיון עסק, לרבות אישור משטרה אך לא נדרש אישור כיבוי אש! אייעץ לך לפנות לרשות המקומית, שם אתה מתכוון להקים את העסק, ולברר איתם, באופן כללי ומבלי להיכנס לפרטים, מה נדרש ממך כדי להקים את העסק הנ"ל . בהצלחה