אלון

האם ניתן לבצע מכירת בגדים בתשלום מידי פעם בבית כשיש בידי תיק במע"מ ומס הכנסה אך לא היתר לעשות כן בדירתי מבחינת רישוי וכיו"ב?

התנגדות שכנים

עו"ד ציון יהודאי

אלון שלום. מבחינת דיני רישוי עסקים, אין רלבנטיות לתיקים קיימים במע"מ ובמס הכנסה ( הגם שעל כל עוסק לפעול כדין במסגרת דיני המס). גם אם העסק שלך יוגדר כ"חנות בגדים", אזי צו רישוי עסקים פוטר בנסיבות האלו של גודל הנכס, מהוצאת רישיון עסק. יוער כי לניהול "עסק" בביתך נדרש היתר לשימוש חורג. ניהול עסק הנדרש להיתר לשימוש חורג ללא היתר כזה, מהווה עבירה על חוק התכנון והבניה על כל ההשלכות שבדבר. עם זאת, אם מדובר בפעילות מינורית וצנועה, שאינה מורגשת כמעט,אינה מהווה מטרד לשכנים ולא עולה לכדי "עסק", הרי שעפ"י השכל הישר - אין בכך כדי לחייב ברישוי או בהיתר לשימוש חורג. בהצלחה