שרה

פתיחת עסק בתחום המזון מהבית

ברצוני לפתוח עסק למזון מהיר כגון: כריכים חביתות משקאות גלידות מהבית שלי עם משלוחים ללקוח האם יש אפשרות כזו מהבית?

עו"ד ציון יהודאי

שלום שרה. בהתאם לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי) עסק מהסוג שאת חושבת/מתכוונת לפתוח- (פריט 4.2ג לצו) דורש קיומו של רישיון עסק, דבר הדורש התנהלות מול מחלקת רישוי עסקים במקום מגורייך. לצורך כך צריך, לפחות, אישורים של משרד הבריאות ורשות הכיבוי ויתכן שאישורים נוספים בהתאם לרשות הרישוי במקום מגורייך. כמו כן, לצורך רישיון עסק, העסק צריך לעמוד בדיני התכנון והבניה. ניהול עסק בתוך דירת מגורים, אינו מותר ברגיל ויכול להיחשב "שימוש חורג", עניין המצריך הסדרה מול הוועדה המקומית במקום מגורייך. בהצלחה