רינה

העמדת קרוואן נגרר בחניה משותפת

שכן העמיד קראוון נגרר בחניה הפרטית שלו, אך היא חלק משטח רחב של חניות הבנין. מלבד העובדה שמדובר במבנה נייד המכער את השטח, הרי שמדובר בסכנה הואיל ומוט הגרירה בולט לרחוב. אנו דיירי הבנין מתנגדים להעמדת הנגרר, אך השכן מסרב להסיר. מה האמצעים העומדים לרשותינו (אם בכלל) כדי להסיר את הנגרר ממיקומו הנוכחי. בית משפט? עירייה? משטרה?

עו"ד ציון יהודאי

שלום רב. נראה לי שלא קיימת מניעה מלהציב נגרר בחניה הפרטית של השכן. עם זאת, תוכלו למצוא פתרון במטרד שהנגרר יוצר והסכנה לעוברי האורח בתלונה למפקח על בתים משותפים. בהצלחה

מנחם

האם יש הבדל בין נגרר פתוח להובלת משאות לבין קראוון על נגרר שאמנם אינו מחובר לתשתיות אך משמש כחדר

עו"ד ציון יהודאי

קרוואן, באשר הוא, הינו נגרר למגורים שאינם מגורי קבע. ביטוי למגורי קבע הינו קיום תשתיות. אם תוכיחו כי הקרוואן משמש למגורי קבע ובאופן המחייב היתר כדין, תוכלו לפנות בתלונה לוועדה המקומית לתכנון ובניה, אשר תשלח פיקוח למקום, ובאם היא תמצא לנכון, היא תפעל לסילוקו.