אנה

מכירת דירה אחת מינואר 2014 כאשר אני בעלת 2 דירות

שלום אני בעלת 2 דירות . אני מעוניינת למכור בשנת 2014 דירה אחת . הדירה שאני מעוניית למכור נמצאת בבעלותי 8 שנים . בשנת 2012 אני מכרתי דירה אחרת בפטור ממס שבח השאלה שלי איך יחושב מס שבח על הדירה שאני מוכרת ב -2014 כאשר יש לי 2 דירות ב-2014 ואחת מהם אני מוכרת . תודה אנה

עו"ד מיכאל אבירם

אנה שלום, לא ניתן להשיב על שאלות אריטמטיות בפורום זה בייחוד כשאין פרטים, אך ככלל אציין כי השבח שנצבר עד 1.01.2014 פטור ממס ואילו שבח שנצבר לאחר מכן, עד המכירה, מחויב במס בשיעור של 25%, חשוב לציין כי המדובר על פריסה לינארית של השבח לאורך כל שנות הבעלות בדירה.