שי

מס שבח דירה יחידה

עו"ד אבירם שלום, אני מתכוון לקנות דירה (יד שנייה) בחודש הקרוב. אין ברשותי דירות נכון להיום. אני מתכוון למכור את הדירה שאקנה תוך 3 חודשים. 1. האם לאור התיקון לחוק מיסוי מקרקעין אהיה חייב במס שבח כי עלי להחזיק בדירה 18 חודשים? 2. בהנחה שאמכור בעוד 3 חודשים (ואשאר למעשה ללא דירה) האם במידה ואקנה לאחר מכן דירה אחרת אהיה חייב במס רכישה? או שאהיה פטור עד לסכום הקבוע בפטור לעניין רוכש דירה יחידה? תודה

עו"ד מיכאל אבירם

שי שלום. עליך להמתין 18 חודשים על מנת לקבלת את הפטור ממס שבח ובתנאי שהדירה הנה ראויה למגורים במשך 18 החודשים. בקשר למס רכישה, ככל שאין בבעלותך כל דירה אתה זכאי לפטור ממס רכישה לפי מדרגות המס לדירה יחידה.