אושרת

האים חל מס על יורשת שרוכשת מהאחים היורשים את חלקם בדירה

שלום רב. אימי ז"ל רכשה דירה מחברת עמידר ,לקראת סוף תהליך הרכישה אימי נפטרה ואחרי מס חודשים הועברה הדירה מעמידר על שם כל האחים (5 במספר) להלן היורשים . כיום אני אחת היורשות מעונינת לקנות את הבית מהאחים שלי -1. ברצוני לשאול האים בזמן המכירה יהיה עלינו לשלם מס???? 2.לאומת זאת האים האחים שלי מוותרים על חלקם בדירה לטובתי אני יצתרך לשלם מס (לכל אחד מהאחים יש דירה משלו) . תודה רבה

עו"ד מיכאל אבירם

אושרת שלום, עליך לפרט להאם הוצא צו ירושה בקשר לעזבון אימך ומתי. ניתן למצוא לבעיה פתרון שונה במידה ותעדכני אותי לגבי האמור לעיל. מכל מקום , אין פטור ממס על עסקת מכר ללא תמורה בין אחים.