שוקי

מכירת דירה עם זכויות בניה?

אני מוכר דירה וקיים לי פטור מלא, אין לי עוד דירה ולא מכרתי דירה מעולם. השאלה הינה לגבי הטפסים החדשים, הדירה נמכרת יחד עם חוזה חתום של כל דיירי הבניין לבניית מרפסת שמש, כאשר בניית המרפסת החלה אך לא נסתיימה. האם מדובר בדירה עם זכויות בנייה (ואז אני צריך למלא משח כחול + הצהרת פטור) או דירה רגילה ללא זכויות בנייה (ואז צריך למלא רק את המשח הורוד החדש של החמישה עמודים). אשמח לעזרה.

עו"ד מיכאל אבירם

שוקי שלום. לדעתי גם אם בניית המרפסות לא הסתיימה, הרי שניתן היתר לבנייתה וזה אומר שזכויות הבנייה ממושו ואינם נחשבות כזכויות נוספות. מכל מקום יש להבהיר נקודה זה במכתב נלווה שיוגש למשרדי מס שבח וככל שמלבד זכויות אלה אין כל זכויות נוספות, נראה לי שניתן להגיש על הטופס ה"וורוד" כהגדרך.