דן

דירה במתנה לאח של אשתי

שלום. אני ואשתי רוצים להעיבר את הדירה שלנו במתנה לאחיה. האם האח יקבל הנחה במס רכישה על כל הדירה או רק על החלק של אשתי? תודה

עו"ד מיכאל אבירם

דן שלום. לפני שאשיב לך על עניין מס הרכישה, אבהיר כי באוגוסט 2013 בוטל הפטור ממס שבח בגין עסקת מכר ללא תמורה בין אחים , ומאחר ושיעורי מס השבח גבוהים יותר (25%) ממס רכישה , חשוב שוב לפני שתחליט לבצע את העסקה. מכל מקום, בקשר עם מס הרכישה נראה לי כי האח יקבל פטור חלקי , רק על חלקה של אחותו ולא שלך וזאת מהסיבה שהגדרת "קרוב" בתקנות מס רכישה שונה מההגדרה בחוק מס שבח.