אפרת אופיר

אופציה במקרקעין

בהנחה שקיימת אופציה תקינה לרכישת מקרקעין והאופציה ממומשת. האם לצורכי מיסוי התאריך הקובע הוא תאריך החתימה על האופציה ? או תאריך מימוש האופציה וחתימת החוזה העיקרי ?

מיכאל אברים, עו"ד

אפרת שלום. לא ברור משאלתך מהי אופציה תקינה. יש לבחון האם תנאי האופציה עונים לתנאים הקבועים בחוק, כגון אופציה יחודית הפטורה ממסים, והאם היא עומדת בתנאי הפסיקה כאופציה אמיתית עם הגיון כלכלי, אזי תאריך העסקה הנו מועד מימוש האופציה. מכל מקום אין להסתמך על תשובה כה כללית ועליך לפנות בשאלה ספציפית ומפורטת לעו"ד העוסק בתחום מיסוי מקרקעין.