אבי

מס שבח על בית צמוד קרקע עם % בניה

בבעלותי בית דו משפחתי (2 דירות שנבנו האחת ב 1936 והשניה ב -1973)על קרקע (מינהל)של דונם(עם % בניה למספר דירות נוספות). אחת הדירות ירשתי מאמי. לא מכרנו דירות ב4 השנים האחרונות. כיצד יחושב המס מבחינה עקרונית בעת מכירת הדירות (כולל הקרקע)?

מיכאל אבירם, עו"ד

אבי שלום . חישוב מס השבח הוא עניין מורכב מאוד בייחוד כשהמדובר בזכויות בנייה ויש להציג אסמכתאות בגין הוצאות המוכרות בניכוי, על כן עליך לפנות לייעוץ פרטני לעורך דין או רואה חשבון העוסק בכך.