אריה

מס על חלוקת דירה ותוספת בנייה

לפני מספר שנים רכשתי דירה גדולה. כעת קיבלתי היתר המאפשר לי לחלק אותה ל2 דירות ולהוסיף לכל דירה חדר על הגג (הכל בהיתר אחד). האם במידה ואבצע את ההיתר יהיה עליי לשלם מס כלשהו למדינה? באיזה מס מדובר ועל מה בדיוק? בינתיים שילמתי רק היטל השבחה.

עו"ד מיכאל אבירם

אריה שלום. ככל ששאלתך נוגעת במס רכישה ובמס שבח, הרי שלמיטב הבנתי לא תחוייבת עתה לשלם את המסים הללו בעקבות חלקות הדירה. עם זאת, עליך להבין כי לאחר החלוקה הנך נחשב כבעלים של מס' דירות ולדבר יש משמעות רבה בבואך למוכר דירה.