משה

פטור ממס רכישה מכירת חנות

שלום וברכה אבי רכש לפני כ50 שנה חנות בלירות ועתה הוא מעוניין לשקול למכור את החנות כדי לקבל החלטה אם הדבר כדאי לאור גובה המס שבח הוא מעוניין לעשות חישוב כדי להבין כמה מס שבח ידרש לשלם 1. איננו יודעים מה היה המחיר רכישה - האם יש דרך לברר מול רשויות המס מה המחיר רכישה של החנות - למי עלינו לפנות ? 2. האם יש מחשבון מס רכישה ? 3. האם יש פטור מסויים אם הוא לא מכר שום נכס בשנים האחרונות ? 4. האם יש בעלי מקצוע שיודעים גם להעריך את שווי הנכס וגם לתת מידע בנוגע לגובה מס השבח וכדאיות המכירה ? נשמח לפרטים

מיכאל אבירם, עו"ד

משה שלום. ניתן לברר את מחיר הרכישה במשרדי מס שבח אלא שייתכן שאין להם את פרטי העסקה לפני מתקופה כל ישנה. מכל מקום הואיל והמדובר על מכירת נכס עסקי ובהתאם לחוק יש להפחית את הפחת במשך שנות אחזקת הנכס, בשיעור 4% לשנה, הרי שאין משמעות לסכום הרכישה והמס יחול החל מהשקל הראשון (בניכוי שווי המקרקעין עליו בנוי הנכס המהווה 1/3 משווי הנכס ההסיטורי). כפי שהנך רואה, הדברים מורכבים ועל כן לא ניתן ליתן תשובה מלאה במסגרת הפורום. ניתן לענות לכל שאלותיך בפגישה מסודרת בכפוף להמצאת מסכמים.

ולד

שלום. לפני כ10 שנים קניתי חנות ב120000 . אם אני מוכר אותו , איזה מס שבח אני אמור לשלם. האפ יש עוד מיסים? תודה מראש.