עידן

פטור ממס שבח על דירה שנייה

שלום ובוקר טוב לכולם. בשנת 2000 רכשתי דירת מגורים והתגוררתי בה עד שנת 2010. בשנת 2010 התחתנתי ורכשתי דירה "על הנייר" מקבלן אשר סיים לבנות את הדירה ומסר לי את המפתחות לפני מספר ימים (26.9.2013). אני ואשתי מעוניינים למכור את הדירה שרכשנו ביחד מהקבלן. (הבהרה: לאשתי אין זכויות בדירה הראשונה מלפני הנישואים ובשבילה הדירה של הקבלן היא דירת מגורים יחידה) האם יש לי פטור ממס שבח?

עו"ד מיכאל אבירם

עידן שלום. שאלת הזכאות לפטור ממס שבח נבחנת בחוק עפ"י מס' חלופות כשאחת מהן הנה - שאלת ניצול הפטור במכירת דירה ע"י התא המשפחתי (בני זוג וילדיהם שמתחת לגיל 18 שנים) במהלך 4 שנים שקדמו למכירת הדירה בעסקה המדוברת, ללא כל קשר למס' דירות שבבעלות התא המשפחתי. על כן, ככל שלא נמכרה דירה ע"י מי מהתא המשפחתי במהלך התקופה האמורה לעיל, ניתן לנצל את הפטור. יובהר כי המצב החוקתי עומד להישתנות ביום 1.1.14 עם כניסת הרפורמה במיסוי מקרקעין לתוקף. מכל מקום בטרם עריכת עסקה עליך לקבלת חוו"ד מעו"ד המתחמה בתחום לאחר פרישת כל הפרטים הרלבנטיים לעסקה ולא להסתמך על התשובות בפורם אשר מן הסתם כלליות.