אורן

שליש מחצי דירה ומס רכישה בעתיד

שלום,סבתי מורישה לי שליש מחצי דירתה (מתנה ללא תמורה),השאלה שלי בעתיד הקרוב אני רוצה לרכוש דירה על שמי כמה מס רכישה אשלם? במידה וארשום על שמי סה"כ שליש מחצי דירה כיום.?

עו"ד מיכאל אבירם

אורן שלום. הוראת החוק הרלוונטית בעניינך קובעת כי כי אדם הרוכש "דירה מגורים מזכה" יחידה - וכי אין בבעלותו דירה נוספת או חלק הגדול מ- 25% בדירה אחרת, זכאי לפטור מסויים במס רכישה עפ"י מדרגות המס שפורסמו ע"י משרד מיסוי מקרקעין (ניתן למצוא באתר של המשרד). מאחר והחלק שסבתך מעניינת להעביר אליך הוא קטן מ- 25% בזכויות בדירה, ובהנחה שאין בבעלותך דירה נוספת, הנך זכאי לפטור המסויים במס רכישה. עם זאת יש לכך נפקויות אחרות בתחום מס השבח ומומלץ מאוד לקבל יעוץ מקצועי מעו"ד הבקי בתחום לפני שתחליט "לקבל" את המתנה.

ספיר

שלום רב, בעלי וארבעת אחיו קיבלו בירושה דירה מהרויהם, כעט אנחנו מעונינים לקנות דירה שתיהיה לנו [על שם בעלי ועל שמי] האם נאלץ לשלם מס רכישה משום שזו דירה שניה? או שמגיע לנו פטור ממס רכישה מכיוון שהוא מחזיק 20% בדירה ? תודה רבה ספיר