שם:

העברת נכס במתנה מאב להן

ישנה חברה שהיא איגוד מקרקעין - החברה קנתה חלק בנכס שהוא בניין בעל 4 קומות . החלק הזה בנכס מתחלק : 1/3 לשותף אחד ו2/3 לשותף השני. ה-1/3 שייך לתושב ואזרח חוץ [אמריקאי] את השליש הזה הוא רוצה להעביר לבנו במתנה, שגם הוא תושב ואזרח אמריקאי. [ישראלים לשעבר שחיים שנים רבות בארה"ב] . ידוע לי שעלי להוציא דו"ח שמאי על חלקו בנכס, שאלתי היא איזה מס, אם בכלל, צריך לשלם ואיזה אחוזים מסכום הערכת הנכס. תודה, בלה

עו"ד מיכאל אבירם

בלה שלום, בשאלתך מעורבים תחום דיני חברות, דיני מיסים ודיני מס שבח גם יחד , ומן הסתם לא ניתן להשיב לשאלות של חישוב מס העשוי לחול, באמצעות הפורום, אלא עליך לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד המתחמה בתחום ולפרוש בפניו עובדות נוספות וחיוניות לצורך ביצוע החישוב.