משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמיסוי מקרקעיןמכירת 2 דירות ורכישת שלישית - פטור ממס שבח ע"פ סעיף 49ה'

מנהלי הפורום

עו"ד גיתי בוטובול

עו"ד גיתי בוטובול

משרד עו"ד אזרחי למקרקעין, מסים, הסכם ממון, ייפוי כח מתמשך

0534262639
חזרה לפורום

מכירת 2 דירות ורכישת שלישית - פטור ממס שבח ע"פ סעיף 49ה'

קוב
קובי שחף

שלום רב אבקש להתייעץ לגבי פטור ממס שבח במכירת 2 דירות ע"פ סעיף 49 ה' 1. נכון לדצמבר 2015 אני בעל 2 דירות א. דירה ראשונה שווי הדירה 660 אלף (ע"פ הסכם מכירה שנחתם) - הדירה שמשה להשכרה והיום עומדת ריקה וממתינה להעברת בעלות ב. דירה שנייה -שווי הדירה 1.3 מיליון (ע"פ הערכת שמאי מלפני כחודש) - הדירה משמשת למגורים של משפחתי ג. סך שווי דירות 1.96. כוונותיי למכור את 2 הדירות ולרכוש דירה שלישית - יחידה למגורים. 2. במהלך חודש דצמבר 2015 רכשתי דירה שלישית מקבלן - שווי הדירה ע"פ חוזה מכר (ללא תוספות) - 1.745 מיליון. 3. במהלך חודש פברואר 2016 נמכרה הדירה הראשונה (סעיף 1א) - שווי המכירה (ע"פ חוזה) - 660 אלף. 4. הדירה השנייה (סעיף 1ב) מוצעת כרגע למכירה ובשאיפה תימכר במהלך החודשים הקרובים - שווי המכירה סביב עלות שמאי 5. להבנתי האמור לעי"ל עונה בדיוק על סעיף 49 ה' - גם מבחינת זמנים, גם מבחינת עלויות וגם מבחינת תת סעיף 4 שמכיר בכך שדירה שלישית לא נחשבת במניין הדירות. 6. העורך דין המייצג אותי טוען שכל עוד ישנו מס לינארי - סעיף 49 ה' לא תקף ועל כן הוא אינו יכול לעשות בו שימוש. חישוב מס השבח במכירת 2 הדירות יהיה לינארי ללא הכרה בפטור לאף אחת מהדירות. 7. בנוסף לא מכרתי דירה ב - 9 השנים האחרונות. אודה על תשובתך האם אכן סעיף 49 ה' לא תקף, האם אני עומד בקריטריונים לסעיף ואם כן מה אני נדרש לעשות בתודה קובי