אסתר

מס שבח במכירת קרקע עם זכויות בניה- פישוט השאלה

הנני בעלת 2 דירות (אחת ירשתי מאמי )המהוות בית דו משפחתי על קרקע של דונם. מהו סכום המקסימום של מס שבח (ואולי מס נוסף ,היטל השבחה וכו?)אותו אדרש לשלם להערכתך בעת מכירת מחצית המגרש הריקה(עם כל זכויות הבניה הקיימות )תמורת 1.5 מליון ש"ח.,, זאת בהתחשב בזכאותי למכור 2 הדירות בפטור מלא כיום(אחת ל4 שנים) ובהסתמך על עלויות הרכישה (דירת אמי נקנתה ביוני 1961 תמורת 19000 ל"י ודירתי שלי נבנתה (על דירת אמי) ב1973 תמורת 60000 ל"י. ) תודה מראש לתשובתך הכללית.

עו"ד מיכאל אבירם

אסתר שלום. כפי שעניתי לך קודם (ביום 24.10.13) שאלתך מורכבת מאוד ונדרשים חישובים מורכבים. על כך לא ניתן לתת תשובות בפורום. אין מנוס אלא לקבוע פגישת ייעוץ לצורך ביצוע חישובים מורכבים הנדרשים ותכנון המס הנכון.