אבי סב

מס רכישה על דירה משותפת

בזמן היותי רווק לפני 10 שנים קניתי שנרשמה על שמי לבד.לפני 3 חודשים התחתנתי ועשיתי הסכם אצל עו"ד עם אשתי לעתיד שהדירה שקניתי לפני 10 שנים שייכת לי בלבד. כעת כנשואים אנו עומדים לקנות דירה ביחד ,כמה מס רכישה צריכים לשלם אם הדירה שווה 800 אלף ש"ח ,4% או 8% ? לכמה זמן אוכל לדחות את תשלום מס הרכישה בנימוק שאולי אמכור הדירה הראשונה ואז נהיה פטורים לגמרי ממס רכישה? תודה מראש אבי

עו"ד ואדים בליאכר

אבי שלום, במידה וקיים הסכם ממון ולא נוצר שיתוף בדירה בדרך אחרת, בת הזוג שלך תהיה זכאית לחישוב לפי דירה יחידה ואתה תשלם על מחצית הדירה מס רכישה בשיעור של 8%. תוכל להתחייב למכור את הדירה שברשותך בתוך 18 חודשים ולהיות זכאי למדרגות חישוב של דירה יחידה. בכל שאלה נוספת, מוזמן ליצור קשר טלפוני ואשמח לסייע 04-9000506 בברכה, ואדים בליאכר, עו"ד.

אבי סב

תודה! מה יקרה עם מס השבח. עד מתי אהיה פטור ממס שבח על מכירת הדירה הראשונה?כוונתי אם אנחנו כזוג חותמים חוזה בחודש 05.17 על הדירה השניה ובחוזה כתוב שרק ביום 03.18 31. נקבל את הדירה לרשותינו, , עד מתי אהיה חייב למכור הדירה הראשונה כדי שאהיה פטור ממס שבח ? עד 31.3.18 ? או 18 חודש מחתימת החוזה? תודה ושבת שלום

עו"ד ואדים בליאכר

18 חודשים מיום חתימת ההסכם. אתה מוזמן ליצור קשר טלפוני בכל שאלה נוספת. נשמח לסייע, בברכה, ואדים בליאכר, עו"ד. 04-9000506