אייל

פטור ממס רכישה

לאשתי יש מביטוח לאומי דרגת אי כושר עבודה 100% ,נכות רפואית משוקללת 86%, ושירותים מיוחדים 105%. אני רוצה לקנות דירה (בנוסף לדירה שבה אני מתגורר). האם אנו זכאים למס רכישה מופחת ? איזה שיעור מס נשלם? האם יש התניות נוספות לקבלת המס הנמוך (אם יש)? בתודה מראש

עו"ד מיכאל אבירם

אייל שלום. נכה בעל דרגת נכות שאינה פחותה מ- 75% לצמיתות, זכאי (הוא ובן זוגו) לשיעור מס רכישה מופחת של 0.5% ממחיר הדירה הנרכשת ובלבד שבכוונתו להתגורר בדירה הנרכשת. ניתן לעשות שימוש בפטור זה רק פעמיים.