קובי

פטור מס שבח בגין מכירת 2 דירות

בבעלותי 2 דירות. דירה שנקנתה ב 2007 ב - 965,000 ש"ח (שווי כיום 1,900,000) ודירה שנקנתה ב 07/2017 ב- 854,000 ש"ח (שווי כיום 1,300,000). אני רוצה למכור את 2 הדירות ולרכוש נכס אחד, משמע לממש את סעיף 49 ה'. מבקש לדעת האם אני יכול למכור את 2 הדירות ואז לקנות נכס אחד ולנצל את סעיף 49 ה' או שאני צריך למכור דירה אחת, לקנות את הנכס היחיד ואז למכור את הדירה השנייה. בנוסף, איזו דירה ראשונה כדאי למכור על מנת שבסה"כ אשלם כמה שפחות מס שבח.

בר

קובי שלום, אשמח לדעת מה הבנת בסופו של דבר?

עו"ד עידן נייגר

קובי שלום, סעיף 49ה הינו סעיף פטור חד פעמי - מכירת 2 דירות קטנות לטובת רכישת דירה גדולה. הסעיף היה בתוקף עד ליום 01/01/2014, לאחר מכן הוקפא בתקופת המעבר מיום 01/01/2014 ועד ליום 31/12/2017, וכעת החל מיום 01/01/2018 חזר לקבל תוקף. ישנם כללים ברורים בסעיף וחשוב מאוד לראות שאכן אתה עומד בכל הקריטריונים של הסעיף. לגבי המכירה, אין לי מספיק נתונים לייעץ לך איזה דירה למכור קודם כי אני לא יודע איזה דירה אתה עתיד לרכוש. הבקשה שלך הינה פטור ממס שבח כך שבמידה ואתה עומד בכל התנאים, ייתכן ולא תשלם מס שבח כלל. בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.