קרקו

פטור להורה של נכה ממס רכישה

אנו זוג עם ילד נכה ורוכשים דירה יחידה על שמנו. האם נוכל להשתמש בפטור לנכה למרות שהדירה תירשם על שם ההורים? האם צריך אישור בית משפט?

עו"ד עידן נייגר

שלום רב, ברמת הידיעה, פטור לנכה ניתן להשתמש עד פעמיים בחיים. לשאלתכם, ניתן להשתמש בפטור ובלבד שמדובר במגורים עבור הילד בעצמו. לעיתים, רשות המיסים מבקשת להוכיח מגורים בדירה הנרכשת (משרד הפנים / רשות מקומית - אישור תושב וכד'). אישור בית המשפט - רק במקרה והדירה הנרכשת תירשם על שם הילד (מתחת לגיל 18). בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.