דוד אלקוצר

תשלום מס רכישה ומס שבח

שלום רב אנו מעוניינים לשפר דיור ורוצים לרכוש דירה ברשותנו דירת מגורים שבה אנו חיים שאנו רוצים למכור ובנוסף דירה נוספות שקיבלתי בירושה ורכשתי את החלק שלי (עיזבון בין אחים) , הדירה רשומה רק על שמי וכרגע מושכרת. האם אנו נידרש לשלם מס רכישה בגובה של 8% ומס שבח על הדירה שאנו מוכרים? חשוב לציין שהדירה בירושה רשומה רק על אחד מבני הזוג ולא מיועדת למכירה תודה דוד

עו"ד איתי דוידי

דוד שלום רב, במידה והדירה הנוספת התקבלה בירושה, ובלבד שחלקך בה אינו עולה על מחצית- הדירה שברצונכם למכור, נחשבת כדירתכם היחידה. הנכם זכאים לפטור מס רכישה יחסי לפי המדרגות העדכניות ליום זה. בכל הנוגע למס שבח- ישנם תנאים מצטברים לדוגמא- שהנכם בעלי הדירה הנמכרת כ-18 חודשים לפחות וכי אינכם מכרתם דירה אחרת בפטור זה. מהנתונים המוצגים בשאלתך נראה כי הנך זכאי למכור את הדירה בפטור מלא ממס שבח. לצורך בדיקה מלאה של הנושא, וקבלת תמונה ברורה יותר, יש להיוועץ עם עו"ד. בברכה, איתי דוידי, עו"ד