גלעד י.

מס רכישה כאשר ברקע צוואה לדירה בהורשה

שלום, אחי נפטר ואני היורש היחיד לדירתו (דירה ב') אבל טרם הגשתי בקשה לקיום הצוואה/ירושה. במקביל אני בתהליך לקנות דירה אחרת (דירה א'). האם אחויב במס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה על דירה א'? ומה אם אגיש בקשה לקיום צוואה/ירושה, יהיה צו אבל ללא שינוי עדיין בטאבו של בעלי הדירה ב', האם עדיין אני מוגדר ברכישת דירה א' בעל דירה יחידה? תודה מראש! גלעד

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיתי בוטובול

היי, סביר שתחויב על פי מדרגות דירה יחידה כפי שציינת. עדיין תהיה מוגדר ככזה לאחר הגשת הבקשה. במידה ולא הסתדרת, פנה אליי במייל לקבלת פרטים משלימים בעניין אחיך ז"ל ואתן לך תמונה מלאה. gitaylaw@gmail.com האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי והסתמכות עליו היא באחריותך בלבד.