אייל

סימונים בבנק שיקשו בעתיד את ההתנהלות

שלום, אני סטודנט בן 27 התחלתי ללמוד בחודשים האחרונים, בשנתיים האחרונות לא עבדתי מאחר והייתי עסוק בלימודים קדם אקדמיים. כשהפסקתי לעבוד היה לי חסכון של כשלושים אלף שקל בפק"ם ובגלל שאני גר אצל ההורים זה הספיק לי לתקופה הזאת של השנתיים, ובאיזשהו שלב הכסף שם נגמר והבנק ניסה להשיג אותי ללא הצלחה כי הגעתי למינוס של כארבעת אלפים שח. לאחר שלא הצליח להשיג אותי הוא שלח מכתב התראה מעו"ד שאם תוך 30 יום לא אסדיר את החוב של הארבעת אלפים יגישו נגדי תביעה משפטית. את יתר המכתבים הקודמים לא ראיתי ואיך שראיתי את המכתב איום הזה מיהרתי עם אבא שלי לבנק ושילמתי במזומן את החוב עם יתרה נוספת..הבנק החזיר את החשבון (שהתנהל תקופה מסויימת במחלקת הגבייה של הבנק) לפעילות שוטפת, עבדתי גם תוך כדי עד שהתחלתי ללמוד השנה, ואני חושש שעדיין קיימים סימונים בבנק. אני לא יודע מראש אם הבנק התנהל עפ"י חוק כאשר הוא הקפיא לי את החשבון והגיש בקשה לתביעת הסכום מאחר והיו לי מידי פעם פעולות כלשהן (אמנם הפקדות קטנות אבל עדיין היו פעולות, זה לא שנעלמתי לגמרי) מעבר לכך כשהחזירו את החשבון לפעילות שוטפת החזירו לי עם ריבית מסגרת מאוד גבוהה(12-13.5%) ואני חושש שקיימים סימונים אחרים שיקשו עליי בעתיד את ההתנהלות. הייתי מעוניין לדעת האם הדבר הזה פרופורציונלי למקרה כ"כ זעום שקרה לי מאחר ולא עבדתי כמה חודשים..ואיך אני יכול לבדוק שאכן הדברים נעשו כחוק וכיצד ניתן לוודא שהסיפור הזה מאחוריי ואני מתנהל כלקוח לכל דבר (עם ריביות מופחתות ועם מגוון האפשרויות שנותנים לכל אדם מן השורה)

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

אייל שלום, הדרך הטובה ביותר לבדוק האם ההתנהלות שלך נפגעה הינה פתיחת חשבון בבנק אחר. לשם בדיקת התנהלות הבנק, אשמח לתאם פגישה. תודה, עו"ד גולן גדליה,מנהל הפורום. טל: 050-5603456

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים